Aktiviteter

Det finns massor att göra med Dalagård som bas. Men många väljer ändå att bara stressa av och ta det lugnt. Låna en bra bok, läsa och göra skogspromenader alldeles ensam runt gården. Vi har båtar, kanoter och cykla för den som vill. Under fliken Sevärdheter kan du läsa om allt fint som finns inom bilavstånd.

Bokningsbara paket

Vi har också 10 bokningsbara paket som vi gärna skräddarsyr för dig:

Cykel
Hyr en cykel och få med en bra cykelkarta och kanske en fikakorg.

Aktuellt i skogen
Vi guidar dig på en skogspromenad och berättar vad som händer i skogen just nu. Vi kan baka kolbullar eller ta med en stärkande fikakorg.

Jakt
För dig som gillar att jaga kan vi ordna så att du får jaga på lämpligt sätt. Kontakta oss så får vi höra om dina önskemål. Vi har tillgång till 5000 hektar jaktmark precis vid gården.

Fiske
För dig som gillar att fiska kan vi ordna så att du får fiska på lämpligt sätt. Kontakta oss så får vi höra om dina önskemål. Alldeles nedanför Dalagård ligger vår egen fina fiskesjö med stor abborre och fin gädda. Runtomkring finns både rinnande vatten och 200 fisksjöar. Vi har två fullt utrustade fiskebåtar med motor på trailer att hyra.

Bär och svamp
Du får gärna plocka svamp själv och gården har all utrustning du behöver. Men om du vill, så vill vi gärna följa med och visa våra egna smultronställen. Runt Dalagård finns nämligen fantastiskt fina bär- och svampmarker.

Keramik
Dalagård har tillgång till en komplett keramisk verkstad där man kan göra många roliga saker. Du kan få dreja med lärare och bara prova på eller gå en längre kurs om du så önskar.

Teckning och målning
Cecilia som är en av delägarna till Dalagård är utbildad bildlärare och kommer gärna med förslag på ett paket med teckning och målning. Kanske du vill prova på att måla akvarell, olja eller annan teknik?

Kulturutflykt
Vi gör gärna ett förslag på kulturutflykter i Dalarna med aktuella utställningar och sevärdheter som tema. Hör av dig så kommer vi med förslag! Vill ni så kommer vi med och guidar resan dit.

Lär känna Bergslagen
Dalagård ligger mitt i Bergslagen med 5-6 egna Bergslagshistoriska lämningar på vår mark. Runt omkring finns rester av en svunnen epok i svensk industrihistoria. Men här finns också ett levande bergslag med blomstrande bruk i Fors, Avesta och Långshyttan. Världens äldsta gruva i bruk finns i Garpenberg, bara en halvmil från Dalagård. Tillsamman gör vi en tur genom det du vill se och uppleva.

Kanot eller båt
Vi har två välutrustade fiskebåtar med motor på trailer som kan köras dit du vill. 2 bra kanoter finns också att hyra. Fiskekort löser du på gården.